Ryby słodkowodne, Ryby słonowodne

Makaron na ostro z łososiem

8249320623_77c815f7d6_bLubicie łososia z patelni? Jeżeli tak to dobrze trafiliście, ponieważ dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami genialnym przepisem na pysznego, przysmażonego łososia z czosnkiem i ostrą papryczką chilli :). Przepis na to danie wyszło mi przez przypadek. Pamiętacie jak podawałam Wam kiedyś przepis na pyszny makarończyk? Otóż ostatnio zostało mi trochę makaronu w lodówce i musiałam coś z nim zrobić więc postanowiłam dodać podsmażonego łososia. Totalnie przypadkowo wyszło bardzo smaczne i pyszne danie :)! Polecam spróbować kochani.

Czas przygotowania/gotowania: 30 minut

Składniki:

  • Filet z łososia – mały kawałek
  • Czosnek – trzy duże ząbki
  • Ostra papryczka peperoncino – szczypta
  • Makaron spaghetti – opakowanie
  • Parmezan w kawałku do starcia
  • Sól morska
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Olej z pestek winogron

Przygotowanie/gotowanie:

Zaczynamy od podsmażenia rybki. Łososia myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni podgrzewamy olej z pestek winogron i wrzucamy kawałki łososia oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy aż łosoś i czosnek lekko się zarumienią. Gotową rybkę zestawiamy z ognia i wsypujemy szczyptę ostrej papryczki. W tym czasie gotujemy wodę na makaron, solimy i wrzucamy makaron. Gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię i mieszamy. Parmezan ścieramy na tarce o małych oczkach (pół szklanki) i wsypujemy na patelnię. Wszystko mieszamy i gotowe :).

Uwagi:

Łososia możecie zastąpić inną ulubioną rybką.

Chętnym polecam dodać odrobinę pietruszki.

Smacznego :).

Źródło ikony wpisu: stellacooks.com

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *