Ryby słonowodne

Makrela z twarożkiem, szczypiorkiem i kiełkami na chrupiącym pieczywie!

main-image-4105Tym razem – dla odmiany 😉 podam Wam genialny przepis na pastę… na kanapki! Ostatnio pisałam o pastach z makaronów dlatego dzisiaj postanowiłam zbytnio nie odbiegać od tematu past ;). Moja propozycja będzie podobna do tej, którą już znajdziecie na blogu jednak przepis będzie się trochę różnił. Ta wersja – w mojej opinii, jest smaczniejsza, ponieważ jest bardziej kremowa, jedwabista ;)? Oczywiście wszystko za sprawą dodatków. Przepis jest banalnie prosty, zajmie Wam góra dziesięć minut! Naturalnie jest nie tylko smaczny ale bardzo zdrowy dlatego wszystkie ‘gotowce’ ze sztucznymi konserwantami itp., ze sklepowych półek niech się schowają ;). Do dzieła kochani :).

Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:

  • Wędzona makrela – jedna sztuka
  • Biały twaróg śmietankowy – około 200 g
  • Jogurt naturalny – dwie stołowe łyżki
  • Szczypiorek – dwie stołowe łyżki
  • Sól morska
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Kiełki – dowolny rodzaj, do posypania kanapek

Przygotowanie:

Makrelę należy dobrze obrać ze skóry, a następnie usunąć wszystkie ości – nie polecam się spieszyć jeżeli chcecie mieć pewność, że pozbyliście się wszystkich ości! Obrane kawałki wędzonej makreli wrzucamy do większej miseczki. Następnie dodajemy biały ser oraz dwie stołowe łyżki jogurtu naturalnego. Szczypiorek dobrze myjemy, a następnie drobniutko kroimy i wrzucamy do miseczki z makrelą i twarożkiem. Przyprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem i dobrze mieszamy. Nakładamy na chrupiące pieczywo i posypujemy kiełkami.

Uwagi:

Jeżeli chcecie mieć pewność, że pozbyliście się wszystkich ości polecam przepuścić obraną makrelę przez maszynkę!

Smacznego :).

Źródło ikony wpisu: jamieshomecookingskills.com

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *