Tortille delikatnie podgrzewamy na gorącej patelni (1 minuta z każdej strony), aby złapała ładny, lekko brązowy kolor. Na ostudzony placek nakładamy sos jogurtowo-czosnkowy, a następnie na całej powierzchni układamy kolejno pokrojone w drobne plasterki jajko oraz kawałki łososia.
Ogórka i paprykę kroimy w 5cm, cienkie paski i układamy na 3/4 powierzchni tortilli, dodajemy posiekaną drobno mięte lub pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem (według uznania). Placek zawijamy od dołu i skręcamy w roladkę, mocno dociskając przy końcu, aby sos „złapał” ciasto i się delikatnie przykleił. Kroimy w 4cm kółeczka i podajemy z dodatkiem sosów warzywnych, np. ajwaru lub sosu paprykowego.
Porada: Roladki można podawać zarówno z lekką sałatką (sałata, pomidorki cherry, cebulka, oliwki, sos na bazie oliwy z oliwek), jak i serwować jako samodzielną przekąskę.