Inne

Czy wędzone ryby są zdrowe?

Wędzone ryby mają mnóstwo fanów. Specyficzny smak i aromat sprawiają, że obok takiej potrawy trudno przejść obojętnie. Pozostaje jednak bardzo ważne pytanie – czy wędzone ryby są zdrowe? Oprócz tego, w jaki sposób możemy wędzić rybę, aby miała swój specyficzny aromat lub nawet kolor, dokładnie taki, o jakim marzymy? Przekonajmy się!   Czy wędzone ryby… Więcej Czy wędzone ryby są zdrowe?

Inne

Ryba na parze – ile czasu trwa przygotowanie?

Gotowanie na parze to coraz popularniejszy sposób na smaczne i zdrowe danie. A dobra wiadomość jest taka, że aby przygotować potrawę w ten sposób wcale nie trzeba mieć jakichś zaawansowanych naczyń czy specjalnych umiejętności. Wystarczą jedynie zupełnie podstawowe elementy, które i tak każdy z nas ma w kuchni. Dowiedz się czego dokładnie potrzebujesz oraz ile… Więcej Ryba na parze – ile czasu trwa przygotowanie?

Inne

Jak doprawić rybę?

I choć w daniach z rybą główną nutą powinien być smak świeżej ryby, to bardzo wiele osób decyduje się na dodatkowe doprawienie całej potrawy. W jaki sposób można doprawić rybę? Na co uważać, aby, mówiąc kolokwialnie, nie przesadzić w trakcie przyprawiania ryb i owoców morza? Kilka porad znajdziecie w tym artykule! Mamy oczywiście świadomość tego,… Więcej Jak doprawić rybę?

Inne

Jak szybko rozmrozić rybę?

To może się zdarzyć nawet najlepszym. Zapominamy o rozmrożeniu ryby na obiad – a to mieliśmy ciężki dzień w pracy, a to dopadło nas zmęczenie, a to po prostu wróciliśmy zbyt późno do domu. Zastanawiasz się, co zrobić, gdy domownicy czekają na obiad, a zaplanowana na ten dzień ryba ciągle jest w zamrażarce? Wbrew pozorom,… Więcej Jak szybko rozmrozić rybę?

Inne

Jakie wino do ryby?

Jak połączyć ryby i wino w taki sposób, by stanowiły jedność pod względem smaku? Wbrew pozorom, wcale nie jest to takie łatwe. Bo zasada głosząca, że białe wino dobieramy do ryb, a czerwone do mięs jest już nieco przestarzała. Owszem, w wielu przypadkach na pewno nie zaszkodzi taki właśnie wybór, ale… odpowiedź na pytanie “jakie… Więcej Jakie wino do ryby?

Inne

Ciasto naleśnikowe do ryby

Gdzie tkwi sekret udanej ryby smażonej na głębokim oleju? To ciasto naleśnikowe do ryby! Dobrze wykonane i odpowiednio doprawione sprawia, że mięso jest otoczone chrupiącą, ale jednocześnie nie tłustą panierką. Wiele osób popełnia ten błąd i ciasto naleśnikowe do ryby wzbogaca o proszek do pieczenia lub sodę oczyszczoną. A jest to zupełnie zbędne! Później w… Więcej Ciasto naleśnikowe do ryby