Przepis na krewetki koktajlowe – są bardzo smaczne i delikatne. Wyglądają bardzo zachęcająco i idealnie nadają się na przystawkę podczas kolacji.
Jogurt grecki mieszamy z wyciśniętymi ząbkami czosnku, sokiem z cytryny, słodką papryką, majonezem, ostrą papryką, szczyptą soli i odrobiną cukru.
Wszystko porządnie mieszamy aż składniki ładnie się połączą (możemy użyć blendera).
Wstawiamy do lodówki.
Płuczemy i wrzucamy do garnka z wrzącą wodą i przyprawami (zmielony czosnek, imbir, ziołowy pieprz).
Gotujemy około dwóch minut po czym odcedzamy i panierujemy w jajku i bułce tartej.
Wrzucamy na rozgrzany wok (może być patelnia) i smażymy aż będą złote i chrupiące.
Soczyste i chrupiące krewetki koktajlowe gotowe :) Serwujemy z zimnym sosem.