Drukuj

Jajka, łosoś i kurki

Danie Śniadanie
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowanie 5 minut
Czas przygotowania 15 minut
Porcje 4 osoby
Kalorie 200 kcal

Składniki

  • 6 jajek z wolnego wybiegu
  • 1 opakowanie wędzonego łososia
  • 100 gram kurek
  • 1 łyżka masła
  • sól himalajska
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Instrukcje

  1. Jajka myjemy pod ciepłą wodą, osuszamy, a następnie wbijamy do miseczki, jajko po jajku i mieszamy widelcem. W ten sposób uda nam się ustrzec przed wbiciem zepsutego jajka do pozostałych.

  2. Wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki w zależności od tego jakie mamy preferencje.

  3. Na rozpuszczone masło wrzucamy umyte i pokrojone grzyby. Podsmażamy chwilkę i wlewamy roztrzepane jajka. Przyprawiamy solą morską, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, dodajemy pocięte kawałki łososia i chwilkę smażymy.

  4. Serwujemy ze świeżym, chrupiącym pieczywem.