Jeśli nie jesteś miłośnikiem ostrych dań, możesz zastąpić papryczkę chilli zwykłą czerwoną papryką.
Do mięsa krabowego dodajemy papryczkę chilli pokrojoną w drobną kosteczkę (bez ziarenek, chyba, że jesteś zwolennikiem bardzo ostrego dania), sok i skórkę z jednej limonki, miętę, pietruszkę oraz sos z majonezu i jogurtu doprawiony solą i pieprzem.
Wszystko delikatnie wymieszać i schłodzić w lodówce. Do sałatki podaje się także zimny dressing: w miseczce ucieramy oliwę z oliwek z sokiem z i skórką z drugiej limonki.
Wszystko delikatnie wymieszać i schłodzić w lodówce. Do sałatki podaje się także zimny dressing: w miseczce ucieramy oliwę z oliwek z sokiem z i skórką z drugiej limonki.
Do każdej połówki owocu (lub miseczki jak u mnie) włożyć 2-3 łyżki masy krabowej i na wierzch dodać sałatkę z sosem. Danie można udekorować listkami mięty lub kawałkami czerwonej papryczki.