Na patelni rozgrzewamy olej z pestek winogron i wrzucamy szpinak. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rozbijamy jajka, oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę, a żółtka wraz z gałką muszkatołową i mąką dodajemy do szpinaku.
Całą masę dokładnie mieszamy, a następnie wlewamy do żaroodpornego, prostokątnego naczynia, które uprzednio wyłożyliśmy papierem do pieczenia. Masa powinna mieć od 1,5 do 2 cm wysokości. Pieczemy około 10 minut (aż będzie plastyczna) i odstawiamy by wystygła.
Upieczoną masę smarujemy serkiem wymieszanym z chrzanem i posypujemy czarnym sezamem. Układamy plasterki łososia, i zawijamy w roladę. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem kroimy na mniejsze kawałki.