Go Back
Drukuj
ryba na parze w folii

Ryba gotowana na parze

Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowanie 25 minut
Czas przygotowania 30 minut
Porcje 4

Składniki

  • 4 filety rybne
  • cebula
  • czosnek
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 200 gramów ryżu
  • pietruszka/koperek

Instrukcje

  1. Zaczynamy od ugotowania ryżu. 50 gramów na porcję powinno wystarczyć.

  2. Cebulę i czosnek ścieramy (kolejno - na tartce i prasce).

  3. Mieszamy i dodajemy musztardę oraz sok z cytryny

  4. Powstałym sosem smarujemy filety. Możemy je zrolować, by ładnie prezentowały się na talerzu.

  5. Podajemy z ryżem i warzywami.

  6. Pietruszką lub koperkiem możemy ozdobić nasze danie.

Notatki

Pamiętaj! 

Możesz także zmieszać ryż z powstałą pastą z musztardy i cebuli. Po posmarowaniu filetów spróbuj je zawinąć. Jeśli jednak będzie to niemożliwe, możesz gotować je na parze na płasko :)